Följ Interoute

Leve det flexibla arbetslivet!

Blogginlägg   •   Jun 18, 2015 15:02 CEST

Lagom till att midsommarsillen snart skall läggas i lag publicerar Aftonbladet en artikel om svenskarnas uppkopplingsvanor i semestertid. Artikeln, som du kan läsa här, baseras på en undersökning som visar att 73 procent av svenskarna har koll på jobbmejlen på fritiden.

I artikeln beskrivs utvecklingen som ett paradigmskifte som kommer medföra stora skillnader för hur vi lever våra liv. Ett liv där skiljelinjen mellan arbetsliv och fritid mjukas upp. En utveckling som vid en första anblick kan verka något osund.

Men om man lyfter blicken en aning är det inte svårt att inse vilka möjligheter detta medför för dig som företagsledare. Och dig som privatperson. Med modern teknik är vi inte lägre är knutna till skrivbordet utan väljer själva var vi ska utföra arbetet. Verktyg som videokonferens, chatt eller Skype for business ger oss mer tid att umgås med de vi bryr oss om trots att det händer viktiga saker på jobbet.

För med handen på hjärtat, vem vill inte tillbringa tid på en gräsmatta med familj och vänner framför att sitta i ett öde kontorslandskap när solen gassar utanför fönstret?

Slutsatsen är inte att vi ska jobba mer i sommar. Vi ska jobba när det behövs. Men för att komma dit måste vi säkerställa att vi har rätt verktyg på plats. Vi har bara sommar tre månader per år så låt oss utnyttja tiden på bästa möjliga sätt. Länge leve det flexibla arbetslivet!

Glad midsommar från alla oss på Interoute Sverige!

/Fredrik Fagerlund

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera