Följ Interoute

Raka vägen till nöjdare medarbetare

Blogginlägg   •   Sep 04, 2015 13:17 CEST

Den flitiga läsaren av Telekom idag kunde igår läsa en artikel med rubriken ”Distansarbete allt mer självklart - och ger nöjda användare”. En artikel baserad på en ny undersökning genomförd av SIFO.

Precis som rubriken antyder visar undersökningen att distansarbete ger nöjda medarbetare, men den visar också att var tredje tillfrågad tjänsteman saknar rätt förutsättningar för ett fungerande distansarbete.

Hela 56 procent av de tillfrågade tycker att det är svårt att delta i möten när man arbetar på distans. Detta linjerar väl med de utmaningar jag ser hos många av våra kunder. Även om många företag erbjuder moderna kommunikationsverktyg saknas ofta möjligheten att kombinera olika tekniska lösningar. Video fungerar inte ihop med voice. Voice i telefon och voice i webbläsaren – det går absolut inte!

För att göra arbete på distans mer lättillgängligt måste det till lösningar som möjliggör sömlös integration mellan olika system. Det var denna utmaning som låg till grunden för oss på Interoute när vi utvecklade Interoute One Bridge. En heltäckande plattform som bryggar ihop en lång rad olika kommunikationslösningar. Det ska inte spela någon roll hur personen (eller i många fall personerna) i andra änden väljer att svara, eller vilka system de använder. Mötet förväntas fungera precis lika bra oavsett. Vi ville skapa en brygga mellan dina nuvarande system, omvärlden och framtiden ­– oavsett leverantör.

Att du slipper ha ett möte om hur mötet ska genomföras gör vardagen avsevärt mycket enklare - och enkelhet ger nöjdhet. Att brygga ihop olika tekniska lösningar ger inte bara nöjdare användare, det gör också att du behåller värdet av tidigare investeringar. Borta är tiden då ett nytt system innebar att det gamla skrotades, i framtidens möte samverkar olika kommunikationslösningar, gamla som nya, sömlöst – och framtiden är redan här.

Att mötas ska vara lika självklart och lätt som att mejla. Var du än är – i ett konferensrum, på ett hemmakontor, en flygplats eller hemma med sjuka barn – ska aldrig vara ett hinder. Med ett modernt mötessystem blir du av med en av arbetsdagens många tidstjuvar och frigör tid till det ditt arbete verkligen går ut på. Behöver du eventuellt fundera på ett alternativt sätt att mötas?

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera