Följ Interoute is now GTT

Interoute lanserar virtuellt datacenter för molntjänster i Sverige

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2016 10:00 CEST

Stockholm, 6 september 2016. Interoute, ägare och förvaltare av ett av Europas största nätverk och en global molntjänstplattform, meddelar i dag att man lanserar ett nytt datacenter, Interoute Virtual Data Centre (VDC), i Stockholm. Detta är företagets sjuttonde VDC världen över och följer efter invigningarna av datacenter i Istanbul och Singapore i maj.

Interoute VDC är en högpresterande molnplattform för företag, som är helt integrerad i Interoutes stora globala nätverk. Plattformen kan enkelt styras via ett webbgränssnitt eller API. Kunderna kan placera sina data i någon av de 17 VDC-zonerna världen över, vilket ger fullständig kontroll över var data lagras. Interoutes nätverk ger kunderna gratis dataöverföring mellan platserna, vilket gör det väldigt flexibelt och kostnadseffektivt att bygga ut på flera platser och marknader runt om i världen.

Interoute har ett stort fokus på nordiska marknaden och är ett väletablerat företag i regionen med omkring 100 anställda fördelade på kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Företagets senaste virtuella datacenter öppnas i Stockholm för att möta en växande regional efterfrågan på snabba lokala molntjänster. Gartner bedömer att årliga investeringar i IT-tjänster i Norden kommer att öka från ca 23 miljarder dollar 2015 till 26,8 miljarder 2019. [1]

Björn Nilson, IT-chef på Gunnebo, ett världsledande företag inom säkerhetslösningar och en av Interoutes befintliga VDC-kunder säger: ”Gunnebo har kunder inom finansmarknaden och detaljhandeln, två av de hårdast reglerade branscherna. Inom dessa branscher kan säkerhetsincidenter och driftstopp få katastrofala följder för organisationen. Vi ville utöka våra säkerhetstjänster för att möta en ökad efterfrågan, men utan att behöva investera i egen hårdvaruinfrastruktur. Interoute Virtual Data Centre är den perfekta lösningen för oss – vi får en helt automatiserad datakraft som är tillgänglig direkt, med de beprövade nivåer av säkerhet, tillförlitlighet och skalbarhet som våra kunder kräver. Nu kan vi för första gången förse våra kunder med en pay-as-you-go modell för våra lösningar. Vi välkomnar öppnandet av en ny zon i Norden och Interoutes fortsatta åtagande att utöka sin innovativa VDC-plattform.”

Andrius Preibys, CTO på MedSciNet, ett svenskt företag som utvecklar system för kliniska tester, register och medicinska biobanker, kommenterar: "Våra webbaserade tjänster gör att våra kunder kan få tillgång till sina data i realtid och kan i princip påbörja dataanalysen så fort den senaste patienten har inkluderats. På grund av regelverkets kravbild är kontrollen över data och var dessa lagras avgörande för oss. Interoute Virtual Data Centre i Stockholm kommer att hjälpa oss att lagra våra kunders data lokalt för att säkerställa hög prestanda och regelefterlevnad hos våra system.”

"Norden ligger långt fram när det gäller att ta till sig ny teknik och vi har redan sett ett stort intresse för vår molnplattform här, något vi tror kommer att fortsätta”, säger Jesper Aagaard, VD på Interoute Norden. ”Tidigare var molnet inte alltid ett alternativ för att kunna uppfylla efterlevnadskraven som finns i många sektorer, till exempel life science och finansiella tjänster. Med ett Interoute VDC i Norden blir vi därför en perfekt partner för organisationer som behöver ett lokalt moln men samtidigt en europeisk och global infrastruktur för att expandera eller konsolidera sin IT-miljö.”

Nya Interoute VDC-zoner har öppnat varje år sedan plattformen lanserades 2012. Interoute VDC-zoner finns i Stockholm, Amsterdam, Berlin, Frankfurt, Genève, Istanbul, Zürich, London (x2), Slough, Madrid, Milano, Paris, Hong Kong, Singapore, Los Angeles och New York. Interoute är certifierad enligt ISO 20000 och ISO 27001Quality and Enterprise Security Management System för driften av sina molnlösningar.

För mer information om Interoute VDC i Stockholm besök vdc.interoute.com.

[1] Gartner Market Databook, 2Q15 Update, 29 June 2015, https://www.gartner.com/doc/3084023/gartner-market-databook-q-update

Interoute äger och förvaltar ett av Europas största nätverk och en global molntjänstplattform, som omfattar 12 datacenter, 17 virtuella datacenter och 31 co-locationcenter med kopplingar till ytterligare 195 datacenter i Europa från tredjepart. Interoutes full-service Unified ICT-plattform tillgodoser internationella företag så väl som många av världens främsta telekomoperatörer samt myndigheter och universitet. Interoutes strategi för Unified ICT har bevisats vara attraktivt för företag som vill ha en skalbar och säker uppkoppling, och en gränslös plattform för att bygga röst-, video- och datatjänster, men också tjänsteleverantörer i behov av hög internationell datatransitkapacitet och infrastruktur. Med en etablerad verksamhet i Europa och Nordamerika, äger Interoute även 24 stadsnät i Europas mest betydande affärscentras. www.interoute.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy