Gå direkt till innehåll
Etex väljer GTT för SD-WAN
Etex väljer GTT för SD-WAN

Pressmeddelande -

Etex väljer GTT för sin globala SD-WAN-implementering

GTT Communications, Inc (NYSE: GTT), den ledande globala cloud networking-leverantören till multinationella kunder, meddelar idag att Etex, en global byggmaterialspecialist med kontor i 42 länder, har valt GTTs managerade SD-WAN tjänst för att ansluta 80 platser över Europa, Amerika, Asien och Mellanöstern. GTTs SD-WAN lösning integrerar GTTs globala tier1 internet backbone med privat och direkt cloud-förbindelse för att förbättra prestandan för affärskritiska applikationer. GTT levererar även SIP-trunkingtjänster till Etex.

Den managerade SD-WAN tjänsten från GTT gör det möjligt för Etex att ansluta alla sina platser runt om i världen med ett agilt och säkert nätverk. Det ökar samtidigt den tillgängliga bandbredden för många av företagets svårnådda platser genom att kombinera den primära kontorsförbindelsen och backupförbindelsen till en smart always-on installation. Detta gör att båda anslutningarna kan dela den dagliga trafikbelastningen, samtidigt som de ger ett redundant fail-over alternativ om det behövs. GTTs SD-WAN säkerställer också att applikationstrafik som går genom Etex nätvek alltid tar den mest direkta nätverksvägen som är tillgänglig och tillämpar WAN-optimering för Etex affärsapplikationer som finns i Microsoft Azure-molnet.

- Tillsammans med GTT har vi kunnat bygga ett framtidssäkert nätverk, som rymmer vår befintliga brandväggsstruktur samt levererar alla fördelar med en agil och uthållig managerad SD-WAN lösning, säger Bert Janssens, Head of Technology på Etex. GTT har dokumenterad erfarenhet av att stödja vår verksamhet med sitt högt kvalificerade team och professionella servicefunktion. Vår implementeringsprocess har dragit nytta av GTTs omfattande erfarenhet av att installera managerade SD-WAN teknologier över hela världen. Vi räknar med att denna nya lösning kommer att minska den totala kostnaden för att driva vårt nätverk avsevärt.

- Vi är mycket glada över att kunna stödja Etex affärsmål med våra säkra och högpresterande globala SD-WAN- och SIP-trunkingtjänster, säger Ernie Ortega, tillförordnad VD för GTT. Partnerskapet som vi har byggt tillsammans med Etex har varit nyckeln för att utveckla denna framtidsäkra nätverksdesign som förbinder Etex anställda, produktionsanläggningar och molnapplikationer världen över.

Detta pressmeddelande från GTT är en översättning av den ursprungliga engelska versionen. Syftet är att säkerställa konsekvens i betydelsen mellan de engelska och svenska versionerna, i händelse av skiljaktigheter så ska den engelska versionen gälla.

Ämnen


Om GTT

GTT kopplar samman verksamheter runt om i världen och till samtliga applikationer i molnet. Våra kunder drar nytta av högkvalitativ service baserad på våra kärnvärden enkelhet, snabbhet och agilitet. GTT äger och driver ett globalt tier 1-internetnätverk och har ett omfattande erbjudande inom nätverkstjänster för molnet. För mer information om GTT (NYSE: GTT), besök www.gtt.net.

Om Etex

Etex är en internationell specialist på byggmaterial. Företaget vill inspirera människor över hela världen att bygga hem som blir alltmer säkra, hållbara, smarta och vackra. Etex grundades 1905 och har sitt huvudkontor i Belgien. Det är ett familjeägt företag med över 13 000 anställda globalt. Det driver 101 produktionsanläggningar i 42 länder dagligen. Etex främjar en samarbets- och omtänksam kultur, en banbrytande anda och en passion för att alltid göra det bättre för sina kunder. För mer information, besök .www.etexgroup.com

Presskontakt

Jenny Gunell

Jenny Gunell

Presskontakt Director Marketing North Region +46 767 70 05 77