Gå direkt till innehåll
GTT förvärvar KPN International

Pressmeddelande -

GTT förvärvar KPN International

Utökar företagets nätverk och fördjupar marknadsnärvaron i Europa

GTT Communications, Inc (NYSE:GTT), den ledande globala cloud networking-leverantören till multinationella kunder, meddelar idag att företaget ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva KPN International, en division av KPN N.V. med huvudkontor i Nederländerna, för cirka 50 miljoner euro (€50 million in cash, on a cash and debt-free basis). KPN International driver ett globalt IP-nät för företags- och operatörskunder.

Den strategiska kombinationen:

  • Utökad storlek och nätverkstäckning, vilket ytterligare adderar till GTT:s globala IP-nätverk i Europa, som täcker 21 länder, inklusive långdistansfiber och stadsnät i Frankfurt, London, Amsterdam och Paris.
  • Adderar fler än 400 strategiska företags- och operatörskunder. GTT kommer att vara den rekommenderade internationella nätverksleverantören för ytterligare 400 av KPN:s kunder.
  • Bidrar till den globala försäljnings-, drifts-, serviceleverans- och kundserviceorganisationen, med bevisad förmåga att leverera enastående kundupplevelse.
  • Kompletterar GTT:s omfattande portfölj av cloud networking-tjänster med liknande avancerade transport- och infrastruktur-, internet- och WAN-tjänster (Wide Area Network).

 ̶  Förvärvet av KPN International fördjupar vår marknadsnärvaro i den europeiska regionen, säger Rick Calder, GTT:s CEO och koncernchef. De resurser i världsklass som bidrog till detta förvärv, inklusive ett mycket erfaret team, internationella nätverkstillgångar och ett stort antal multinationella kunder, hjälper oss att leverera enligt vår ambition att ansluta människor och organisationer runt om i världen till samtliga applikationer i molnet.

Förvärvet förväntas slutföras under tredje kvartalet 2019 med förbehåll för de obligatoriska godkännandena som måste erhållas.

Detta pressmeddelande från GTT är en översättning av den ursprungliga engelska versionen. Syftet är att säkerställa konsekvens i betydelsen mellan de engelska och svenska versionerna, i händelse av skiljaktigheter så ska den engelska versionen gälla.

Se ursprunglig engelsk version av pressmeddelandet https://www.gtt.net/us-en/news/press-releases/gtt-to-acquire-kpn-international/

Ämnen


GTT kopplar samman verksamheter runt om i världen och till samtliga applikationer i molnet. Våra kunder drar nytta av högkvalitativ service baserad på våra kärnvärden enkelhet, snabbhet och agilitet. GTT äger och driver ett globalt tier 1-internetnätverk och har ett omfattande erbjudande inom nätverkstjänster för molnet. För mer information om GTT (NYSE: GTT), besök www.gtt.net.

Presskontakt

Jenny Gunell

Jenny Gunell

Presskontakt Director Marketing North Region +46 767 70 05 77

Relaterade nyheter