Gå direkt till innehåll
GTT genomför viktiga nätverksuppgraderingar i Europa för att möta den växande efterfrågan

Pressmeddelande -

GTT genomför viktiga nätverksuppgraderingar i Europa för att möta den växande efterfrågan

GTT Communications, Inc (NYSE: GTT), den ledande globala cloud networking-leverantören till multinationella kunder, meddelar idag att de har gjort uppgraderingar av sitt fibernät i Europa. Nätverksuppgraderingarna ger både bättre kapacitet och prestanda i GTT:s globala Tier 1-IP-nätverk och gynnar såväl företags- som operatörskunder.

GTT har uppgraderat de delar av nätet som förbinder företagets PoP:ar (Points of Presence) i London, Amsterdam, Frankfurt och Paris, inklusive undervattenskabeln mellan Storbritannien och Nederländerna, samt i den del av nätet i södra Europa som förbinder Madrid med Marseille. GTT har också adderat mer fiberkapacitet i sina stadsnät i Paris och Marseille. I uppgraderingen av Marseille-nätet ingår också flera kabelstationer för undervattenskabel. Dessutom har GTT utvidgat sitt europeiska nätverk med en ny PoP i Belgrad, Serbien.

GTT använde Infineras FlexILS-linjesystem och optiska ICE4-motor med hög prestanda och omedelbar bandbredd för att slutföra uppgraderingarna. Dessa tekniker samverkar så att nätverkskapaciteten fördubblas, nätverkets mjukvarudefinierade funktioner förbättras och kunderna får en snabbare leverans av tjänster.

- Europa är en viktig marknad för GTT och vi fortsätter att investera i vår avancerade nätverksinfrastruktur för att stödja kundernas ständigt ökande bandbreddskrav, säger Rick Calder, GTT:s CEO och koncernchef. Detta är ett viktigt bevis på GTT:s ambition att ansluta människor och verksamheter runt om i världen till samtliga applikationer i molnet. 

Detta pressmeddelande från GTT är en översättning av den ursprungliga engelska versionen. Syftet är att säkerställa konsekvens i betydelsen mellan de engelska och svenska versionerna, i händelse av skiljaktigheter så ska den engelska versionen gälla.

Ämnen

Taggar


Om GTT

GTT kopplar samman verksamheter runt om i världen och till samtliga applikationer i molnet. Våra kunder drar nytta av högkvalitativ service baserad på våra kärnvärden enkelhet, snabbhet och agilitet. GTT äger och driver ett globalt Tier 1-internetnätverk och har ett omfattande erbjudande inom nätverkstjänster för molnet. För mer information om GTT (NYSE: GTT), besök www.gtt.net.

Presskontakt

Jenny Gunell

Jenny Gunell

Presskontakt Director Marketing North Region +46 767 70 05 77